Ten Hag moet vrezen: deze managers kunnen hem opvolgen bij Manchester United

Ten Hag moet vrezen: deze managers kunnen hem opvolgen bij Manchester United

Vandaag om 10:48

Erik ten Hag is allesbehalve zeker van zijn baan. De Nederlander presteert ondermaats en met acht punten uit zeven wedstrijden staat Manchester United veertiende. VoetbalNieuws geeft je een lijst met mogelijke opvolgers.

Ten Hag moet vrezen voor zijn baan. Europees werd er nog geen wedstrijd gewonnen. Porto had recht op de volle buit, maar in Portugal werd er met 3-3 gelijk gespeeld. FC Twente stuntte in de eerste ronde van de Europa League door met 1-1 gelijk te spelen op Old Trafford. De supporters van de club wachten momenteel al vijf wedstrijden in alle competities op drie punten, iets wat pas tweemaal gebeurde dit seizoen.

Welke managers kunnen Ten Hag opvolgen bij United?

Logische namen: Tuchel en Potter

Wellicht goed nieuw voor Ten Hag, want de poule met mogelijke opvolgers is relatief klein. Thomas Tuchel lijkt de topkandidaat te zijn als de Nederlander vertrekt. In de zomer werden er al gesprekken gevoerd met de Duitser, maar toen werd toch voor Ten Hag gekozen. De manager mocht blijven, maar het lijkt er mogelijk toch op dat Tuchel als opvolger plek gaat nemen op de United-bank. De Duitser was al succesvol bij Chelsea en Bayern München en wist met Paris Saint-Germain ook tweemaal kampioen te worden.

Een andere naam die het mogelijk zou kunnen doen is Graham Potter. De Engelsman presteerde zeer goed bij Brighton & Hove Albion en werd vervolgens voor achttien miljoen euro overgenomen door Chelsea. Daar boterde het helaas niet en werd de Brit na zeven maanden al weer ontlsagen. Echter is men ervan overtuigd dat Potter een zeer bekwame manager is en afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met Ajax en Feyenoord. Of United een match is, moet blijken, maar hij zal zeker op het lijstje staan.

Outsiders: Solskjær – Terzic – Van Nistelrooij – Ranieri

Er zijn outsiders genoeg. Ole Gunnar Solskjær werd door het publiek op handen gedragen, maar zijn prestaties vielen tegen. De Noor werd ontslagen door United en zit sindsdien zonder baan. Toen hij onlangs de vraag kreeg of hij terug zou willen keren, zei hij volmondig ja. Edin Terzic is met zijn 41 jaar nog een jonge trainer, maar stond afgelopen jaar met Borussia Dortmund wel in de finale van de Champions League. Intern boterde het niet tussen de ploeg en de trainer, maar succesvol was zijn periode wel. De DFB Pokal werd onder zijn leiding gewonnen.

Ruud van Nistelrooij is momenteel assistent van Ten Hag en is de voornaamste kandidaat om hem interim op te volgen als zijn landgenoot moet vertrekken. Bij PSV ging het met pieken en dalen en het is de vraag of Van the Man direct kan schitteren bij United. Schitteren deed hij vroeger wel. Als publiekslieveling schoot hij er in zijn voetbalcarrière 150 in voor United.

Claudio Ranieri is wellicht de vreemde eend in de bijt, maar hij is wellicht wel precies wat United nodig heeft. De Italiaan is een manager die al eens de Premier League wist te winnen. Met Leicester City beleefde hij een voetbalsprookje, maar verder won hij in Italië en Spanje de beker en met Valencia zelfs de UEFA Supercup in 2004. De 72-jarige manager is een 'overperformer' en ontliep met meerdere laagvliegers al degradatie de laatste jaren. Als iemand een eenheid kan smeden van een ploeg is het Ranieri, maar of het realistisch is, is de vraag.