Wat zijn de poules in de UEFA Women's Champions League?

FC Twente in UEFA Women's Champions League: hoe zien de poules eruit?

Vandaag om 16:30

Op dinsdag 8 oktober begint de Women's Champions League en FC Twente is dit seizoen de enige Nederlandse vertegenwoordiger. De Tukkers spelen in Groep B en treft direct stevige tegenstanders als Chelsea en Real Madrid. VoetbalNieuws.nl geeft je een overzicht van de poules.

FC Twente plaatste zich voor de groepsfase na een sterk voortraject, maar zal flink aan de bak moeten in een groep met internationale grootmachten. Chelsea en Real Madrid zijn beide ervaren teams in het toernooi, terwijl Celtic de andere tegenstander vormt. De eerste wedstrijd van Twente is tegen Celtic, op 8 oktober om 21.00 uur.

Ook in de andere poules is het weer een strijd tussen de Europese topclubs. Olympique Lyon, Wolfsburg en AS Roma komen uit in Groep A. Lyon speelt hun eerste wedstrijd tegen Galatasaray, terwijl Wolfsburg het opneemt tegen Roma. Groep C bevat titelfavorieten Bayern München en Arsenal, terwijl Barcelona en Manchester City elkaar treffen in Groep D.

De nummers één en twee uit elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales, terwijl de overige teams genoegen moeten nemen met uitschakeling. Dit seizoen belooft opnieuw spektakel, met alleen de sterkste teams die uiteindelijk in maart de knock-outfase bereiken.

Hoe zien de groepen in de Women's Champions League eruit?

Poule A:

Olympique Lyon
VfL Wolfsburg
AS Roma
Galatasaray

Poule B:

Chelsea
Real Madrid
FC Twente
Celtic

Poule C:

Bayern München
Arsenal
Juventus
Vålerenga

Poule D:

FC Barcelona
Manchester City
SKN St. Pölten
Hammarby IF