Deze speler móét volgens Youri Mulder in de basis bij Oranje

Mulder duidelijk: deze speler móét volgens de analist in de basis bij Oranje

7 oktober om 23:52

Youri Mulder is er stellig over: Micky van de Ven hoort een basisplek te krijgen in het Nederlands elftal. Door blessures, waaronder die van Nathan Aké, is de verdediger van Tottenham Hotspur volgens Mulder de aangewezen persoon voor de aankomende Nations League-wedstrijden. Van de Ven heeft zich bewezen en Koeman kan volgens de analist niet meer om hem heen.

In het Ziggo Sport-programma Rondo werd uitgebreid stilgestaan bij de bezetting van de linksbackpositie bij Oranje. Presentator Wytse van der Goot noemde dit het grootste vraagstuk voor Ronald Koeman. Mulder wees gekscherend naar Jayden Oosterwolde, de back van Fenerbahçe, maar stemde uiteindelijk volledig in met Marco van Basten, die Van de Ven als ideale kandidaat naar voren schoof. "Hij móét toch in het Nederlands elftal, waar dan ook", benadrukte Mulder.

Theo Janssen nuanceerde wel door te zeggen dat Van de Ven eigenlijk meer een centrale verdediger is, maar volgens hem zou de 23-jarige verdediger ook als linksback kunnen spelen. Deze flexibiliteit maakt Van de Ven een logische keuze in de ogen van Janssen, Mulder en Van Basten. Van de Ven heeft tot nu toe acht interlands gespeeld en kwam tijdens het EK in Duitsland viermaal in actie.