Afwezig bij Oranje: dit is wanneer De Jong zijn laatste wedstrijd voor Oranje speelde

Afwezig bij Oranje: dit is wanneer De Jong zijn laatste wedstrijd voor Oranje spee
Vandaag om 09:24

Frenkie de Jong heeft weer minuten in de benen voor FC Barcelona. De middenvelder is hard op de weg terug en zal de komende maanden aan moeten tonen topfit te zijn. Bij het Nederlands elftal is de middenvelder nog afwezig en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de controleur zijn laatste interland speelde.

De Jong heeft al 54 interlands achter zijn naam staan. Indien fit is de Nederlander een vaste waarde in Oranje en zal zijn naam altijd bij de eerste elf staan. De Jong maakte in 2018 zijn debuut onder Ronald Koeman en kwam in totaal tot twee doelpunten en zes assists, waaronder één bij zijn debuut tegen Peru, in het Nederlands elftal.

Wanneer speelde Frenkie de Jong zijn laatste interland voor Oranje?

Al ruim een jaar heeft De Jong geen wedstrijd meer gespeeld voor Oranje. Zijn laatste interland dateert van 10 september 2023. Destijds won Oranje in de EK kwalificatie van Ierland. De Jong speelde negentig minuten mee in de zwaarbevochten 1-2 zege, maar enkele weken later ging het mis. De Barça-speler liep een enkelblessure en kwakkelde sindsdien met zijn gezondheid.  

Koeman gaf aan dat een oproep voor Oranje nog te ver weg is. "Hij is ook nog wel ver weg. Hij heeft één keer een kwartier gespeeld en dat vond hij al heel spannend en zwaar. Afgelopen weekend iets van tien minuten. Hij moet eerst spelen en ritme krijgen en honderd procent fit zijn."