Dit is waarom Leno de interlands met Oranje en Bosnië aan zich voorbij liet gaan

Dit is waarom Leno de interlands met Oranje en Bosnië aan zich voorbij liet gaan
Vandaag om 11:15

Bernd Leno heeft ervoor gekozen om de oproep voor het Duitse elftal af te slaan. Bondscoach Julian Nagelsmann wilde de ervaren doelman van Fulham oproepen om het gemis van Marc-André ter Stegen op te vangen tegen Bosnië & Herzegovina en Oranje. Leno besloot echter om de uitnodiging beleefd af te wijzen.

Leno lichtte in gesprek met Bild toe waarom hij de uitnodiging niet aannam. "Ze vertelden me dat ik erbij zou zijn, maar dat ik geen speeltijd zou krijgen. Daarom besloot ik in Londen te blijven trainen." Deze beslissing komt kort nadat Ter Stegen, de huidige eerste doelman van Duitsland en opvolger van Manuel Neuer, succesvol geopereerd werd aan een knieblessure.

Ondanks dat Leno altijd klaarstaat om te helpen wanneer het Duitse elftal hem nodig heeft, gaf hij aan dat hij op 32-jarige leeftijd niet langer genoegen neemt met een plek op de bank. "Ik heb nooit eisen gesteld aan Manuel en Marc, ik heb altijd geleverd en nooit grappen gemaakt." Hiermee geeft de doelman aan dat hij het nationale team met respect behandelt, maar dat hij liever in Londen traint dan zonder perspectief op speeltijd naar de interlands te gaan.

Voor de komende interlands koos Nagelsmann uiteindelijk voor Janis Blaswich van RB Salzburg, Oliver Baumann van Hoffenheim en Alexander Nübel van Stuttgart als zijn drie doelmannen.