Brobbey reageert op kritiek Van Basten: ‘Blijft maar over me praten’

Dit zegt Brian Brobbey over de ontvangen kritiek van Van Basten
Vandaag om 15:10
Laatste update: om 15:10

Brian Brobbey gaat ontspannen om met de aanhoudende kritiek van Marco van Basten. De Ajax-spits merkt op dat Van Basten hem regelmatig bespreekt in tv-programma's en kan hier alleen maar om lachen, zo vertelt hij in gesprek met NU.nl.

Van Basten uitte kritiek op de techniek van Brobbey, maar de spits lijkt niet onder de indruk. "Meneer Van Basten blijft maar over me praten", lacht Brobbey in gesprek met NU.nl. "Hij heeft al vijftig keer hetzelfde gezegd. Maar het stoort me niet, hij vindt me waarschijnlijk een interessante speler, anders zou hij niet zo vaak over me praten."

Brobbey, die recent is opgeroepen voor het Nederlands elftal, hoopt zijn eerste doelpunt voor Oranje snel te maken. De aanvaller ziet verbetering in zijn spel en conditie, mede door extra trainingen en inspiratie van medespelers als Virgil van Dijk en Steven Berghuis. Ondanks dat Brobbey dit seizoen weinig scoorde, blijft hij positief. "Ik geef nu vooral assists, maar de doelpunten komen wel."

Bij Ajax blijft Brobbey voorlopig de voorkeur krijgen boven Wout Weghorst en Chuba Akpom, bij Oranje concurreert hij met Joshua Zirkzee, nu Memphis Depay afwezig is.