Dit is waarom Gravenberch Ajax op jonge leeftijd besloot te verlaten

Dit is waarom Gravenberch Ajax op jonge leeftijd besloot te verlaten

Vandaag om 21:20

Ryan Gravenberch heeft geen spijt van zijn vertrek bij Ajax op jonge leeftijd, maar geeft toe dat hij de club nog steeds mist. In een interview met Ajax TV vertelt de middenvelder over zijn tijd in Amsterdam en zijn huidige vorm bij Liverpool

Gravenberch blikt bij Ajax TV terug op zijn tijd in Amsterdam met veel waardering. "Toen ik nog bij Ajax speelde, speelde ik alles", vertelt de middenvelder. Na zijn vertrek naar Bayern kreeg hij echter te maken met veel minder speeltijd, wat een grote mentale uitdaging vormde. "Je leert dan ook de andere kant van het voetbal: wat het betekent om niet te spelen. Dat heeft me mentaal sterker gemaakt", zegt de middenvelder. Desondanks vindt hij niet dat hij te vroeg is vertrokken. "Ik heb geen spijt van mijn keuze", benadrukt hij.

Bij Liverpool lijkt Gravenberch eindelijk zijn draai te hebben gevonden onder trainer Arne Slot. "Het gaat goed. Ik maak veel minuten en het vertrouwen dat een beetje weg was, is weer helemaal terug", aldus de middenvelder, die dit seizoen indruk maakt in de Premier League. Toch geeft Gravenberch toe dat hij Ajax nog steeds mist. "Ja, zeker weten. Ik heb veel jaren in de jeugd en het eerste elftal gespeeld. Ik mis de club en ook veel oud-teamgenoten zoals Devyne Rensch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor", zegt hij.

Naast zijn huidige succes bij Liverpool blijft Gravenberch veel waarde hechten aan de lessen die hij bij Ajax heeft geleerd. "De grootste les die ik heb meegekregen is dat ik dicht bij mezelf moet blijven. De dingen die ik nu bij Liverpool doe, deed ik ook al bij Ajax. Mensen zijn dan soms verbaasd, maar dat heb ik bij Ajax al geleerd", besluit Gravenberch.