Keuze Southgate zorgde voor onbegrip: dit zegt Grealish over de vorige bondscoach

Keuze Southgate zorgde voor onbegrip: dit zegt Grealish over de vorige bondscoach

8 oktober om 22:00

Jack Grealish heeft openlijk kritiek geuit op Gareth Southgate’s beslissing om hem niet mee te nemen naar het EK 2024. De vleugelspeler van Manchester City, die inmiddels is teruggekeerd in de Engelse selectie onder interim-bondscoach Lee Carsley, begrijpt nog steeds niet waarom hij buiten de selectie viel.

In gesprek met BBC Radio 5Live vertelde Grealish dat hij ondanks een minder seizoen bij Manchester City vond dat hij meer te bieden had dan alleen doelpunten. "Ik zal eerlijk zijn, ik was het er niet echt mee eens", zei hij. "Ik voelde dat ik geen geweldig seizoen had. Je kijkt naar sommige spelers, bijvoorbeeld in mijn positie, zoals Phil Foden, Anthony Gordon, Jarrod Bowen, die veel doelpunten hebben gescoord, waar ik het 100 procent mee eens ben. Maar ik weet gewoon dat mijn spel niet alleen om doelpunten draait. Ik denk dat ik zoveel meer aan het team geef dan alleen doelpunten."

Grealish benadrukte ook zijn ervaring op het hoogste niveau, met meerdere Premier League-titels en zelfs een treble op zijn naam. De aanvaller denkt dat dit een belangrijke factor had moeten zijn in de selectie. "Ik beschouw mezelf als een vrij ervaren speler nu. Ik heb in heel veel grote wedstrijden gespeeld, Champions League-finales, FA Cup-finales, en ik heb veel gewonnen. Je vraagt me of ik denk dat ik had moeten gaan, en ik denk nog steeds dat ik dat had moeten doen, maar het mocht niet zo zijn."

De beslissing van Southgate maakte het voor Grealish extra moeilijk om de wedstrijden van het EK te bekijken. "Ik zal eerlijk zijn, het was moeilijk om de wedstrijden zelfs maar te kijken. Aan het eind van de dag zijn alle spelers daar mijn goede vrienden, en ik wilde natuurlijk dat ze het goed zouden doen. Maar je wilt natuurlijk ook niet missen dat je het EK wint. Helaas lukte het de jongens niet om de laatste horde te nemen. Maar het was duidelijk erg moeilijk om te kijken."