Goed nieuws voor Barça: dit is waarom de club Szczesny kan inschrijven voor de CL

Goed nieuws voor Barça: dit is waarom de club Szczesny kan inschrijven voor de CL
8 oktober om 22:35

Wojciech Szczesny heeft van de UEFA toestemming gekregen om uit te komen voor FC Barcelona in de Champions League. De Poolse doelman vervangt Marc-André ter Stegen, die dit seizoen niet meer in actie komt na een zware knieblessure.

Ter Stegen raakte eind september geblesseerd tijdens een wedstrijd tegen Villarreal en moest geopereerd worden aan zijn gescheurde knieschijf. Hierdoor zag de club zich genoodzaakt om snel in actie te komen en een vervanger te regelen. Szczesny, die al speelgerechtigd is in La Liga, is nu ook officieel geregistreerd voor de Champions League.

Trainer Hansi Flick besloot Szczesny afgelopen weekend nog niet mee te nemen naar de wedstrijd tegen Alaves. De keeper had toen pas drie trainingssessies met zijn nieuwe teamgenoten erop zitten. Flick hoopt dat Szczesny tijdens de interlandperiode volledig wedstrijdfit wordt, zodat hij klaar is voor de komende wedstrijden tegen Sevilla en Bayern München.

Naast Szczesny en Iñaki Peña heeft Barça nog drie jonge keepers ingeschreven voor de Champions League: Ander Astralaga, Diego Kochen en Áaron Yaakobishvili.