Wie is de topscorer van de UEFA Women's Champions League?

Nederlandse vrouw aan kop: dit zijn de topscorers in de Women's Champions League

Vandaag om 07:15

De Women's Champions League is in volle gang en de strijd om de topscorerstitel is in volle vaart. Welke speelsters hebben tot nu toe het vaakst het net gevonden? VoetbalNieuws.nl zet de huidige topscorers op een rijtje.

De Franse spits Kadidiatou Diani, actief voor Olympique Lyonnais, leidt op dit moment de lijst met twee doelpunten. Op dezelfde positie staat Kayleigh van Dooren van Twente, die ook al twee keer wist te scoren. Van Dooren is daarmee de enige Nederlandse in de top van de lijst. Zij wordt op de voet gevolgd door verschillende speelsters met elk één doelpunt, waaronder Carin Gilles van Lyon en Linda Caicedo van Real Madrid.

Historisch gezien voert Ada Hegerberg van Olympique Lyon de all-time topscorerslijst aan met maar liefst 64 doelpunten. Zij wordt gevolgd door Anja Mittag uit Duitsland met 51 goals. Vivianne Miedema is de enige Nederlandse in de geschiedenis die de topscorerstitel in één seizoen wist te pakken, in 2019 en 2017.

Huidige topscorers Women's Champions League 2023/2024

1. Kayleigh van Dooren (FC Twente) en Kadidiatou Diani (Olympique Lyon) - twee doelpunten
2. Carin Gilles (Olympique Lyon), Manuela Giugliano (AS Roma), Linda Caicedo (Real Madrid), Sjoeke Nüsken (Chelsea), Kadeisha Ramírez (Chelsea), Athenea del Castillo Redondo (Real Madrid), Guro Reiten (Chelsea) - allen één doelpunt