Waar en in welk stadion speelt Nederland tegen Duitsland?

In dit stadion speelt Nederland tegen Duitsland in de Nations League

Vandaag om 09:15

Nederland neemt het op maandag 14 oktober 2024 op tegen Duitsland in een cruciaal Nations League-duel. Tijdens deze wedstrijd hoopt Oranje de Duitsers te verslaan in hun eigen huis. VoetbalNieuws.nl vertelt je in welk stadion dit duel zal worden gespeeld.

Waar speelt Nederland tegen Duitsland?

De wedstrijd vindt plaats in de Allianz Arena in München, het thuisstadion van Bayern München. Dit moderne stadion, dat in 2005 werd geopend, heeft een capaciteit van 75.024 toeschouwers en is een van de meest iconische voetbalstadions in Europa. Voor internationale wedstrijden wordt het stadion omgedoopt tot de "Fußball Arena München" vanwege UEFA-reglementen rondom sponsors.

De Allianz Arena heeft al talloze grote wedstrijden gehost, waaronder de finale van de Champions League in 2012 en meerdere WK- en EK-wedstrijden. De opvallende buitenkant van het stadion, die kan veranderen van kleur, is een herkenbaar symbool in de voetbalwereld. Duitsland zal kunnen rekenen op de steun van een fanatiek thuispubliek, wat het voor Nederland een lastige uitwedstrijd maakt.