Waarom Klopp naar eigen zeggen voor een nieuw avontuur bij Red Bull kiest

Waarom Klopp naar eigen zeggen voor een nieuw avontuur bij Red Bull kiest
Vandaag om 13:06

Jürgen Klopp heeft na een sabbatical van nog geen halfjaar een nieuwe klus. De Duitse trainer gaat als adviseur aan de slag in het netwerk van de Red Bull-familie. Klopp kan niet wachten om weer aan het werk te gaan.

Het is een keer wat anders dan het trainersvak, maar Klopp staat te popelen om de handschoen weer op te pakken. "Mijn passie is nog hetzelfde", begint de Duitser in gesprek met de kanalen van Red Bull. Per 1 januari gaat hij beginnen. "Ik kan niet wachten om aan dit project te beginnen. De rol mag dan veranderd zijn, maar mijn passie voor voetbal en voor de mensen die het spel maken tot wat het is, is dat niet."

"Ik zie mijn rol voornamelijk als mentor voor de trainers en het management van de Red Bull-clubs, maar uiteindelijk ben ik slechts een onderdeel van een organisatie die uniek, innovatief en vooruitstrevend is", vervolgt Klopp, Head of Global Soccer wordt bij Red Bull. "Ik ben enorm enthousiast."

De clubs waar Klopp mee te maken zal krijgen, zijn er zes. Red Bull Salzburg (Oostenrijk), RB Leipzig (Duitsland), New York Red Bulls (Verenigde Staten), Red Bull Bragantino (Brazilië), Red Bull Ghana (Ghana) en Leeds United (Engeland).