Waarom wordt het duel tussen Israël en Frankrijk in Boedapest gespeeld?

Waarom wordt het duel tussen Israël en Frankrijk in Boedapest gespeeld?
Vandaag om 09:48

Donderdag 10 oktober om 20:45 speelt Frankrijk tegen Israël in de derde speelronde van de UEFA Nations League. Voor beide teams staat er veel op het spel, vooral voor de Fransen die na een teleurstellende start hun kansen op groepswinst willen herstellen.

Frankrijk begon de Nations League met een nederlaag, maar herstelde zich in hun laatste wedstrijd met een 2-0 overwinning op België. Toch is een nieuwe misstap fataal in de uiterst competitieve Groep 2. Bondscoach Didier Deschamps kan niet rekenen op Kylian Mbappé, die vanwege een hamstringblessure afwezig is. De Franse aanval blijft echter gevaarlijk met spelers als Ousmane Dembélé, Marcus Thuram en Randal Kolo Muani.

Voor Israël is het een cruciaal duel na twee nederlagen. Ze staan onderaan in de groep en moeten dringend punten pakken om hun hoop levend te houden. Spelers als Manor Solomon en Oscar Gloukh zorgen voor gevaar, maar de ploeg mist consistentie. De nederlaag tegen Italië (2-1) liet zien dat ze moeite hebben om wedstrijden te domineren.

Waarom wordt het duel tussen Israël en Frankrijk in Boedapest gespeeld?

Wat de wedstrijd extra bijzonder maakt, is dat deze in het Bozsik Stadion in Budapest wordt gespeeld. Vanwege veiligheidsredenen in Israël wijkt de ploeg uit naar Hongarije. Het Bozsik Stadion, normaal de thuisbasis van Budapest Honvéd, biedt plaats aan ruim 8.000 toeschouwers. Israël scoort normaal goed in thuiswedstrijden, maar het gemis van eigen fans kan een rol spelen.