Turkse vrouwelijke scheidsrechter geschorst na uitlekken pikant filmpje

Turkse vrouwelijke scheidsrechter geschorst na uitlekken pikant filmpje

Vandaag om 11:00

De Turkse voetbalwereld is in opschudding door een schandaal rondom scheidsrechter Elif Karaarslan. De 24-jarige arbiter is door de Turkse voetbalbond TFF levenslang geschorst nadat een sekstape van haar met official Orhan Erdemir (61) zou zijn uitgelekt.

Karaarslan ontkent dat zij de persoon in de gelekte video is. Volgens haar is de tape gemanipuleerd en gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). In een verklaring benadrukt ze dat de video opzettelijk en met kwade bedoelingen is verspreid om haar carrière te schaden. Ze laat weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen deze beslissing van de TFF. 'Ik heb juridisch gezien een lange weg te gaan, maar ik zal deze uitdaging in de sterkste en meest robuuste manier aangaan', aldus Karaarslan, die het proces met vertrouwen tegemoet ziet. Haar advocaten voegen daaraan toe dat dit soort video's in de toekomst een groot gevaar kunnen vormen voor iedereen in de voetbalwereld.

Erdemir, die tussen 1999 en 2002 FIFA-wedstrijden floot en ook actief was in de Süper Lig, bevestigt dat de video zonder zijn toestemming openbaar is gemaakt. Hij geeft aan dat de impact van het lekken van de video voor hem groot is, zowel emotioneel als financieel. 'De eer van mijn familie, mijn sociale contacten en de gemeenschap van scheidsrechters is volledig geruïneerd', verklaarde Erdemir. Hij beseft dat zijn loopbaan voorbij is en benadrukt dat de emotionele schade voor hem en zijn omgeving onbeschrijfelijk is.