Nainggolan wil Kuyt te hulp schieten: 'Ik kan nog makkelijk mee'

Nainggolan wil Kuyt te hulp schieten: 'Ik kan nog makkelijk mee'
Vandaag om 11:27

Radja Nainggolan zit sinds april zonder club na zijn avontuur in Indonesië en zoekt een nieuwe uitdaging. De 36-jarige Belg is open over zijn situatie en salariseisen, maar opvallend genoeg stromen de aanbiedingen nog niet binnen.

Na zijn periodes bij topclubs als AS Roma, Internazionale en recentelijk Bhayangkara in Indonesië, is Nainggolan opnieuw op zoek naar een werkgever. De ervaren middenvelder, die in het verleden furore maakte in de Serie A, ziet nog voldoende mogelijkheden om op hoog niveau te presteren. Volgens hem zijn er echter nog geen concrete voorstellen binnengekomen, wat hij zelf opmerkelijk vindt. "Ik snap niet waarom clubs niet komen. Misschien denken ze dat ik te duur ben," vertelt Nainggolan openhartig. "Ik ga niet gratis komen voetballen, maar 300.000 euro per jaar is ook geen overdreven loon." Nainggolan benadrukt dat dit bedrag naar zijn mening realistisch is, gezien zijn ervaring en de impact die hij nog steeds kan hebben op een team.

Ondanks het uitblijven van aanbiedingen heeft Nainggolan geen haast om zijn toekomst te beslissen, hoewel hij wel overweegt om te stoppen als er binnenkort geen geschikte club komt. "Als ik binnen een paar weken nog niks heb gevonden, stop ik misschien wel," geeft hij toe in gesprek met Het Nieuwsblad. Toch wil hij zichzelf geen harde deadline opleggen. Voor de 36-jarige middenvelder draait het echter niet meer om geld, maar om zijn liefde voor het spel. "Ik heb een mooi kapitaal opgebouwd, dus ik doe het niet meer voor het geld. Maar ik mis het veld, het trainen, die routine, en het lachen met de jongens. Voetballen is nog steeds wat ik het liefst doe."