Dit bedrag heeft Feyenoord tot dusver verdiend in de Champions League

Dit bedrag heeft Feyenoord tot dusver verdiend in de Champions League
Vandaag om 12:10

Feyenoord heeft dit seizoen in de Champions League al flinke inkomsten gegenereerd. Na slechts twee wedstrijden bedraagt de totale som ruim €45 miljoen. En dit bedrag kan nog verder oplopen. VoetbalNieuws vertelt je hoe.

Wat verdient Feyenoord in de Champions League?

Elke club in de groepsfase ontvangt een startpremie van €18,62 miljoen. Daarnaast krijgt Feyenoord door de zogenaamde 'value pillar', gebaseerd op hun prestaties en media-inkomsten, nog eens €17 miljoen. De overwinning tegen Girona van vorige week leverde de club een bonus op van €2,1 miljoen. Naast de UEFA-gelden verdiende de club ook zo'n €8 miljoen aan ticketverkoop.

Feyenoord kan bij goede prestaties nog meer inkomsten verwachten. Elke overwinning in de groepsfase levert €2,1 miljoen op, terwijl een gelijkspel goed is voor €700.000. Bovendien worden de posities op de ranglijst van de groepsfase beloond. Eindigen bij de top 24 betekent een bonus van minstens €3 miljoen, en het bereiken van de play-offs kan Feyenoord nog eens €1 miljoen extra opleveren. Als Feyenoord verder komt in het toernooi, kan het bedrag oplopen tot meer dan €50 miljoen.