Succesvolle financiën voor Feyenoord: meer winst dan PSV over boekjaar 2023/24

Succesvolle financiën voor Feyenoord: meer winst dan PSV over boekjaar 2023/24
Vandaag om 14:53
Laatste update: om 14:55

Feyenoord gaat het boekjaar 2023/24 succesvol afsluiten. De Rotterdammers boekten een operationeel resultaat (staat gelijk aan winst) van 13.5 miljoen euro. Dat is een half miljoen euro meer dan dat PSV bijvoorbeeld aan winst boekte.

Woensdagmiddag was het de beurt aan Feyenoord om de resultaten over het boekjaar 2023/24 bekend te maken. De Rotterdammers communiceren dat de omzet steeg naar 126 miljoen euro, het operationeel resultaat 13.5 miljoen euro is en dat het eigen vermogen is gegroeid naar 14.9 miljoen euro. Het is het op één na beste nettoresultaat uit de clubhistorie, klinkt het.

De positieve financiën hebben onder andere te maken met de sportieve successen die Feyenoord heeft geboekt. Er kwam meer prijzengeld vanuit de UEFA binnen, maar er was ook omzetgroei in categorieën zoals partnerships en ticketing. Daarnaast hebben de uitgaande transfer van onder andere Orkun Kökcu (25 miljoen euro), Danilo Pereira (6,3 miljoen euro) en Javairo Dilrosun (4,6 miljoen euro) hun bijdrage gehad.

Afgelopen maandag maakte PSV de jaarcijfers bekend. De Eindhovenaren communiceerden daar een nettowinst van 13 miljoen euro in. Ajax boekte op zijn beurt bijna tien miljoen euro verlies.