Hierom zijn er zwarte rouwbanden én een minuut stilte bij Engeland - Griekenland

Hierom zijn er zwarte rouwbanden én een minuut stilte bij Engeland - Griekenland

Vandaag om 14:21

Tijdens de Nations League-wedstrijd tussen Engeland en Griekenland dragen beide teams donderdagavond zwarte rouwbanden, en zal er een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan George Baldock. De 31-jarige voormalig Sheffield United-verdediger werd onlangs levenloos aangetroffen in het zwembad van zijn woning in Athene.

Engeland en Griekenland rouwen om overlijden George Baldock

Baldock, geboren in Buckinghamshire, Engeland, speelde twaalf interlands voor Griekenland. Door zijn grootmoeder had hij tevens de Griekse nationaliteit. Hij was sinds de zomer actief bij Panathinaikos, waar hij na een periode vol blessureleed slechts vier wedstrijden speelde. In de voorrondes van de Europa League dit seizoen, kwam hij zelfs nog in actie tegen Ajax.

Zijn plotselinge overlijden heeft zijn familie, de Griekse voetbalbond en zijn club diep geraakt. Het eerbetoon vindt plaats op Wembley, waar Griekenland het opneemt tegen Engeland, het land waar Baldock het grootste deel van zijn carrière doorbracht. Het feit dat beide landen elkaar toevalligerwijs treffen, maakt het allemaal extra emotioneel.