Wie is Ezechiel Banzuzi, de boomlange middenvelder van Jong Oranje?

Wie is Ezechiel Banzuzi, de boomlange middenvelder van Jong Oranje?
Vandaag om 17:20

Ezechiel Banzuzi is voor de tweede keer opgeroepen voor Jong Oranje, met als doel zich te bewijzen in de aankomende oefeninterland tegen Mexico en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Ondanks dat Jong Oranje zich al gekwalificeerd heeft voor het EK, biedt deze week een kans voor bondscoach Michael Reiziger om te experimenteren met nieuwe talenten. Banzuzi werd in september 2024 voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje, maar maakte toen nog geen minuten. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Waar komt Ezechiel Banzuzi vandaan?

Ezechiel Banzuzi werd geboren op 16 februari 2005, is momenteel dus 19 jaar oud en is een Nederlands voetballer van Congolese afkomst. Hij begon zijn voetbalcarrière bij VVGZ uit Zwijndrecht en kwam in 2016 bij NAC Breda terecht, waar hij de jeugdelftallen doorliep. Op 26 oktober 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van NAC tijdens een bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo. Met zijn imposante postuur van 1,91 meter viel hij al snel op als middenvelder.

Waar speelt Ezechiel Banzuzi?

Zijn tijd bij NAC kende echter ook enkele uitdagingen. In januari 2022 werd 'Ezi' tijdelijk teruggezet naar de jeugd, maar hij keerde later dat seizoen terug naar het eerste team. In totaal speelde hij 59 wedstrijden voor de club en scoorde daarin zeven keer. In juni 2023 maakte hij voor 1,2 miljoen euro de overstap naar OH Leuven in de Belgische Jupiler Pro League, waar hij zich inmiddels heeft bewezen als een belangrijke kracht op het middenveld. Hij speelde tot dusver 50 duels voor de Belgen, waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf.

Met zijn indrukwekkende fysiek, techniek en talent is Ezechiel Banzuzi een van de opkomende talenten in het Nederlandse voetbal. Zijn recente oproepen voor Jong Oranje tonen aan dat hij steeds meer in de schijnwerpers komt te staan, zowel in Nederland als in België.