Welke Nederlanders spelen voor Indonesië?

Indonesië met een Oranje randje: deze geboren Nederlanders zitten in de selectie

Vandaag om 13:45

Het nationale team van Indonesië versterkt zich met steeds meer in Nederland geboren spelers. In totaal staat het aantal al op elf. Welke geboren Nederlanders zitten momenteel bij de selectie van Merah PutihVoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

De Indonesische voetbalploeg kan inmiddels rekenen op een flinke Nederlandse inbreng. Steeds meer spelers met Nederlandse roots kiezen ervoor om hun interlandcarrière bij het Aziatische land voort te zetten. Ondanks deze versterkingen wist Indonesië in de AFC-kwalificatie voor het WK van 2026 nog niet te winnen. Na drie wedstrijden staan er alleen gelijke spelen op het scorebord. Tegen Saudi-Arabië werd het 1-1, Australië hield Indonesië op 0-0 en Bahrain maakte in de 99ste minuut de 2-2.

Welke geboren Nederlanders spelen voor Indonesië?

In de huidige selectie van Indonesië vallen er maar liefst elf spelers op die in Nederland geboren zijn. Rafael Struick is een van de opvallendste namen in het elftal. De 21-jarige spits van Brisbane Roar wist al één keer het net te vinden in vijftien interlands. Ook Ragnar Oratmangoen, die speelt bij FCV Dender EH, heeft zijn waarde bewezen met twee doelpunten in zes wedstrijden.

Daarnaast vinden we ook meer ervaren spelers terug, zoals Thom Haye van Almere City FC. De middenvelder is een belangrijke kracht op het middenveld en staat te boek met een marktwaarde van drie miljoen euro. Ook Jay Idzes, Calvin Verdonk en Mees Hilgers versterken de achterhoede van Indonesië.

Dit zijn alle Nederlands geboren spelers in de selectie van Indonesië

Rafael Struick (Brisbane Roar)
Ragnar Oratmangoen (FCV Dender EH)
Ivar Jenner (Jong FC Utrecht)
Thom Haye (Almere City FC)
Eliano Reijnders (PEC Zwolle)
Nathan Tjoe-A-On (Swansea City)
Shayne Pattynama (KAS Eupen)
Calvin Verdonk (NEC Nijmegen)
Mees Hilgers (FC Twente)
Jay Idzes (Venezia FC)
Maarten Paes (FC Dallas)