Dit is de schorsing van Peter Bosz na zijn uitspraken tegen Danny Makkelie

Aanklager KNVB maakt schorsing Bosz bekend, trainer gaat in beroep

Vandaag om 14:00
Laatste update: om 14:00

De aanklager van de KNVB heeft een voorstel gedaan voor de schorsing van Peter Bosz. Na aanleiding van de uitspraken van Bosz zou hij één duel op de tribune moeten zitten. De trainer gaat niet akkoord en stelt een beroep in.

PSV en Bosz gaan samen niet akkoord en laten het oordeel aan de tuchtcommissie. De aanklager van de KNVB had de hoofdtrainer van de Eindhovenaren een schorsing voorgestelt van één wedstrijd. Dit alles na aanleiding van uitspraken door Bosz na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Voor de camera's van ESPN zei de trainer toen dat 'hij het niks vindt', sprekend over arbiter Danny Makkelie.

Door naar de tuchtcommissie te stappen wordt de zaak opnieuw beoordeeld. Bosz kan dus vrijgesproken worden, maar ook berispt of een schorsing krijgen. Deze mogelijke schorsing van de tuchtcommissie kan nog hoger uitvallen dan de eerder gedane uitspraak. Voor PSV zou de schorsing van Bosz op een ongelegen moment komen, want hij zou dan het duel tegen AZ missen.

Het is niet de eerste keer dat Makkelie en Bosz met elkaar in de clinch lagen. Verschillende eerdere keren gaf Bosz aan het niet eens met Makkelie te zijn en ook meerdere keren stuurde de scheidsrechter de trainer naar de tribune. De wedstrijd tegen AZ staat op het programma voor 19 oktober. Voor die tijd zal de tuchtcommissie dan ook uitspraak doen.