'Engeland dicht bij nieuwe bondscoach: FA in onderhandeling met Duitse trainer'

'Engeland dicht bij nieuwe bondscoach: FA in onderhandeling met Duitse trainer'

11 oktober om 20:50

Volgens berichten van Bild voert Thomas Tuchel vergevorderde onderhandelingen met de Engelse voetbalbond (FA) om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden. De voormalige trainer van Bayern München staat hoog op de lijst van de FA en volgens WELT TV zou een overeenkomst zelfs snel bereikt kunnen worden.

Na het EK 2024 besloot de Engelse bond afscheid te nemen van Gareth Southgate, die acht jaar aan het roer stond van de nationale ploeg. De Engelsman leidde het team naar de halve finale van het WK 2018 en de finale van het EK 2020, maar een grote prijs bleef uit. Momenteel wordt het team tijdelijk geleid door Lee Carsley, die donderdag verrassend met 1-2 verloor van Griekenland in de Nations League.

De nederlaag heeft de druk op de FA vergroot om snel een permanente opvolger aan te stellen. Engeland wacht immers sinds 1966 op een grote titel en de druk om te presteren op het WK 2026 is groot.

Als Tuchel het stokje overneemt, zou hij pas de derde buitenlandse bondscoach van Engeland zijn, na Sven-Göran Eriksson en Fabio Capello. Tuchel heeft een sterke reputatie in Engeland, mede door het winnen van de Champions League met Chelsea. Daarnaast werd zijn naam recent genoemd in verband met Manchester United, dat momenteel teleurstellend presteert onder Erik ten Hag.