Van Dijk wil Oranje verlaten na rode kaart:

Update: KNVB bevestigt, geschorste Van Dijk reist niet met Oranje naar Duitsland

12 oktober om 10:13
Laatste update: 12 oktober om 10:13

Virgil van Dijk heeft na zijn rode kaart tegen Hongarije aangegeven dat hij naar huis wil. In een interview met Voetbal International verklaarde de aanvoerder van Oranje: "Ik had de ploeg best nog willen blijven steunen, maar ik heb aangegeven graag naar huis te willen. Er is veel gesproken over al de wedstrijden die we moeten spelen, al die reizen. Het is een goed moment om rust te pakken." Later werd zijn vertrek uit het Oranjekamp bevestigd door de KNVB.

Van Dijk kreeg vrijdagavond twee onnodige gele kaarten en mist daardoor de interland tegen Duitsland in München van maandag. Hij gaf aan teleurgesteld te zijn over de tweede kaart. "Ik raakte eerst de bal, maar ja, het gaat dan zo snel... Ik geef de scheidsrechter zo wel de kans mij die tweede gele kaart te geven."

'Wanneer je als aanvoerder niks meer mag zeggen, weet ik het ook niet meer'
De aanvoerder uitte ook onvrede over de eerste gele kaart, die hij kreeg na een gesprek met de scheidsrechter: "Ik zei gewoon 'Last man!', dat die verdediger de laatste man was. Wanneer je als aanvoerder niks meer mag zeggen, ja, dan weet ik het eigenlijk ook niet meer."

Hoewel hij niet blij was met de situatie, ziet Van Dijk ook een voordeel na het late 1-1 gelijkspel. Denzel Dumfries maakte in de slotfase uiteindelijk de gelijkmaker. "Ik ben trots op de manier hoe we zijn blijven verdedigen, nadat we de 1-1 hadden gemaakt. Ja, ik vond ons in fases slordig, zeker voor rust. Niet goed genoeg. Daarna deden we het wel beter. Het is altijd moeilijk voetballen tegen een laag blok. Als je met tien man na een moeilijke wedstrijd een punt meeneemt, is dat nog steeds een prima resultaat."

Van Dijk kan nu extra rust nemen voor een drukke periode met Liverpool, waarin hij iedere acht dagen drie wedstrijden zal spelen.

Update (10.13 uur): Inmiddels heeft de KNVB bevestigd dat Van Dijk inderdaad niet met Oranje afreist naar München, waar maandagavond de interland tegen Duitsland zal worden gespeeld. Die begint om 20.45 uur in de Allianz Arena. Oranje reist dus met 22 spelers af naar de oosterburen.