Makkelie bereid om lucht te klaren met Bosz: "Dan kun je het gewoon uitpraten"

Makkelie bereid om lucht te klaren met Bosz: "Dan kun je het gewoon uitpraten"
12 oktober om 09:09

Danny Makkelie staat ervoor open om het conflict met Peter Bosz uit te praten. Dat vertelt de scheidsrechter in een interview met het Algemeen Dagblad, naar aanleiding van de kritiek die hij kreeg van de PSV-trainer. Bosz raakte geïrriteerd na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko, wat leidde tot een gele kaart en scherpe uitspraken in de media.

De kritiek van Bosz viel niet goed bij Makkelie, die aangaf vooral moeite te hebben met de manier waarop het gebeurde. "Ik heb door de jaren heen een gladde rug gekregen", zegt Makkelie tegen het AD. "Waar ik alleen meer moeite mee heb, is wanneer iets op de persoon wordt gespeeld en als het disrespectvol wordt richting de arbitrage, zoals nu ook gebeurde."

De zaak is inmiddels door de KNVB bij de tuchtcommissie neergelegd, waarbij de aanklager één wedstrijd schorsing voor Bosz eiste. PSV en Bosz zijn het hier echter niet mee eens en hebben beroep aangetekend.

Makkelie heeft verder laten weten dat hij openstaat voor een gesprek met Bosz. "Daar sta ik altijd voor open. Voor elk gesprek als daar op het veld aanleiding toe is", aldus Makkelie. "We werken in dezelfde wereld, zijn professionals. Dan kun je het gewoon uitpraten. Je komt elkaar toch steeds weer tegen."

Hij benadrukte dat kritiek altijd geuit mag worden, zolang het respectvol gebeurt. "Niemand hoeft monddood te worden gemaakt, maar laten we wel fatsoenlijk met elkaar omgaan", aldus de scheidsrechter.