Wie is tegen Duitsland de aanvoerder van Oranje?

Wie is de aanvoerder van Oranje tegen Duitsland?

13 oktober om 18:40
Laatste update: 13 oktober om 18:40

Het Nederlands elftal speelt maandagavond in de Nations League tegen Duitsland, maar zal het moeten doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk. De mandekker van Oranje ontving vrijdagavond twee gele kaarten tegen Hongarije (1-1), waardoor hij geschorst is. De vraag rijst daarom welke speler de aanvoerdersband van hem overneemt. VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord!

Waarom speelt Virgil van Dijk niet tegen Duitsland?

Oranje wist niet te imponeren in Boedapest. De mannen van bondscoach Ronald Koeman kwamen halverwege de eerste helft op achterstand na een treffer van Roland Sallai. Later ontving Van Dijk twee gele kaarten: één wegens protesteren en één wegens een harde charge in een counter. Daardoor mist hij het treffen met onze oosterburen. In het meest waarschijnlijke scenario zal Van Dijk het Oranjekamp eerder gaan verlaten, nu hij toch niet in actie kan komen en rust kan nemen.

Denzel Dumfries nam de band van Van Dijk over nadat hij van het veld werd gestuurd. De rechtsback maakte later nog de gelijkmaker, met tien man. Opvallend is dat de twee andere aanvoerders van Oranje, Nathan Aké en Frenkie de Jong, allebei vanwege fysieke ongemakken niet bij de huidige selectie zitten.

Wie is de aanvoerder van Nederland tegen Duitsland?

Het is echter niet zeer waarschijnlijk dat Dumfries tegen Duitsland vanaf de start de aanvoerdersband zal gaan dragen. Die zit waarschijnlijk om de arm van Stefan de Vrij, de overgebleven speler met de meeste interlands voor Oranje (71). Toen Van Dijk tegen Hongarije rood kreeg, werd hij net gewisseld. Daardoor ging de band in het restant van de wedstrijd naar Dumfries.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel tegen Die Mannschaft werd Koeman ook gevraagd naar zijn nieuwe aanvoerder. De bondscoach was zeer duidelijk en herhaalde nogmaals zijn beleid. De speler met de meeste interlands zal de band dragen en mocht De Vrij in de basisopstelling staan dan zal hij dus aanvoerder zijn. Dumfries is de nummer twee en mocht ook hij de band niet dragen zal het Matthijs de Ligt worden mocht hij binnen de lijnen staan.