Van Dijk moet aanvoerdersband afstaan: wanneer droeg De Vrij ooit de band?

Van Dijk moet aanvoerdersband afstaan: wanneer droeg De Vrij ooit de band?

Vandaag om 17:32
Laatste update: om 17:18

Stefan de Vrij lijkt de aanvoerdersband te gaan dragen tegen Duitsland. De ervaren verdediger zag Virgil van Dijk rood pakken tegen Hongarije en het ligt in de lijn der verwachtingen dat de Internazionale-verdediger hem nu opvolgt. VoetbalNieuws vertelt je of de stopper als een de band droeg.

De Vrij stond na een periode van afwezigheid weer in de basis bij Oranje. Samen met Van Dijk vormde hij het centrale duo, maar in de tweede helft ging het mis. Oranje probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de aanvoerder van Nederland pakte rood. Aangezien De Vrij van de basis-elf de meeste interlands op zijn naam heeft staan, lijkt hij de aangewezen persoon om de eer tegen Duitsland op zich te nemen.

Wanneer droeg De Vrij voor het laatst de aanvoerdersband in Oranje?

Eenmaal eerder mocht De Vrij vanaf de aftrap met de aanvoerdersband beginnen. Op 8 juni 2022 ontmoette Oranje in Cardiff Wales. De verdediger nam destijds eveneens het stokje over van Van Dijk die vrijaf kreeg van Louis van Gaal. Aangezien ook reserveaanvoerders Memphis Depay en Daley Blind op de bank zaten, was de eer aan De Vrij.

Oranje wist met 1-2 te winnen en De Vrij was negentig minuten de aanvoerder van Oranje. Door doelpunten van Teun Koopmeiners en Wout Weghorst werden de drie punten gepakt. Enkele dagen later moest De Vrij de band weer afstaan aan Memphis die tegen Polen de aanvoerder was.