Mogelijke Ajax-exit in de maak: zo zit het contract van Henderson in elkaar en dit

Mogelijke Ajax-exit in de maak: zo zit het contract van Henderson in elkaar en dit is hij waard

12 oktober om 15:56

Jordan Henderson staat mogelijk voor een vertrek bij Ajax. De middenvelder staat in de belangstelling van Sunderland en een terugkeer naar zijn oude liefde lijkt niet uitgesloten. VoetbalNieuws vertelt je de contractdetails van de Engelsman en zijn transferwaarde.

Henderson staat mogelijk voor een terugkeer naar Sunderland. De Engelse middenvelder doorliep daar de jeugdopleiding voordat hij in 2011 naar Liverpool vertrok. Onder Jürgen Klopp maakte de aanvoerder furore en werd onder meer de Premier League en de Champions League gewonnen.

Hoe zit het contract van Henderson in elkaar?

Het was de verrassing van de transferwindow. Afgelopen januari was Henderson ineens in beeld bij Ajax. De Engelse international was kort daarvoor vertrokken naar Saudi-Arabië, maar was daar ongelukkig. In Amsterdam sloeg men toe en al snel kreeg de Engelsman de aanvoerdersband om zich bij een kwakkelend Ajax. Op 18 januari 2024 tekende Henderson een contract tot de zomer van 2026. Zijn zaakwaarnemer van PLG sprak met de Nederlandse zaakwaarnemer Nathan van Kooperen die als tussenpersoon diende en achter de schermen werd de deal beklonken.

Wat is Henderson waard?

Volgens meerdere media zou Ajax niet voor een vertrek van Henderson willen liggen. De Engelsman is geboren in Sunderland en het weigeren van een terugkeer zou enkel kwaad bloed zetten. Daarnaast strijkt de ervaren 81-voudig international ongeveer zeven miljoen euro per jaar op, iets waar Alex Kroes maar graag van afziet. Momenteel wordt de marktwaarde van Henderson geschat op vier miljoen euro. Een bedrag rond die waarde zou genoeg moeten zijn voor Sunderland om hem over te nemen.