Dit is de scheidsrechter van de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland

Dit is de scheidsrechter van de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland

Vandaag om 11:40
Laatste update: om 11:40

Maandagavond neemt Nederland het in München op tegen Duitsland. Het Nations League-duel is een spannend wedstrijd voor beide partijen en VoetbalNieuws vertelt je welke scheidsrechter de leiding heeft.

Oranje heeft een kater weg te spoelen. Het Nederlands elftal vertrok vrijdag uit Boedapest met een 1-1 gelijkspel op zak, maar om de kwartfinales te bereiken, zal Ronald Koeman op meer hebben gehoopt. Tegen Duitsland zal er een tandje bij moeten, vooral nu Virgil van Dijk geschorst is.

Wie is de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland?

De wedstrijd tussen Oranje en Die Mannschaft staat onder leiding van een Sloveens arbitrageteam. Scheidsrechter Slavko Vincic is de man die de leiding heeft. De leidsman floot afgelopen jaar de Champions League-finale en op het EK onder meer Spanje tegen Italië en Spanje tegen Frankrijk.

In de Champions League kreeg Vincic, in tegenstelling tot een wedstrijd van Oranje, wel eens te maken met een Nederlandse ploeg. In 2022 floot de Sloveen Benfica tegen Ajax in de achtste finale. Die wedstrijd eindigde in 2-2. In 2018 had de scheidsrechter nog de leiding bij de groepswedstrijd tussen PSV en Tottenham Hospur die eveneens in 2-2 eindigde. In de Europa League floot Vincic in 2014 Feyenoord tegen Sevilla. Een wedstrijd die de Rotterdammers met 2-0 wonnen.