Ten Hag krijgt steun van oud-assistent: dit zegt McCarthy over de United-trainer

Ten Hag krijgt steun van oud-assistent: dit zegt McCarthy over de United-trainer

12 oktober om 18:20

Erik ten Hag kan nog altijd rekenen op de steun van zijn voormalige assistent Benni McCarthy. De Zuid-Afrikaan, die twee jaar lang deel uitmaakte van de technische staf van Manchester United, ziet weinig managers die de Nederlander kunnen vervangen. Volgens McCarthy zou alleen Pep Guardiola, de huidige manager van Manchester City, een betere keuze zijn voor de club uit Manchester.

McCarthy werd in 2022 door Ten Hag naar Old Trafford gehaald als spitsentrainer. Hij was onder de indruk van de manier waarop de Nederlander te werk ging, ondanks de teleurstellende resultaten van dit seizoen. "Ik kan me voorstellen hoe zwaar het is voor Erik, want hij is waarschijnlijk een van de hardst werkende managers die ik ooit ben tegengekomen. Zijn oog voor detail, die man gaat om 4.00 uur 's nachts pas slapen", zegt McCarthy in gesprek met SuperSport. De voormalig assistent benadrukt dat Ten Hag alles doet om het team te laten presteren, maar dat er iets niet lijkt te kloppen binnen de club.

Manchester United staat momenteel op de veertiende plek in de Premier League, wat de druk op Ten Hag flink heeft verhoogd. Ondanks wekenlange speculaties over zijn mogelijke ontslag, lijkt de clubleiding nog altijd vertrouwen in hem te hebben na een langdurig crisisoverleg. McCarthy is ervan overtuigd dat het ontslaan van Ten Hag niet de juiste oplossing is. "Mensen zoeken de oplossing altijd in het vervangen van de trainer, maar door wie? Wie is er beter dan degene die ze nu hebben?" vraagt de oud-assistent zich af.

McCarthy sluit zijn betoog af met de conclusie dat er weinig managers beschikbaar zijn die Ten Hag kunnen overtreffen. "Je gaat geen betere vinden, tenzij Pep Guardiola besluit om City te verruilen voor United. Maar daarbuiten kan ik niet zeggen dat er veel beter zijn dan Ten Hag", stelt de oud-spits.