Om deze reden zal Mbappé waarschijnlijk nog meer interlands gaan missen

'Mbappé wil 'onbelangrijke' interlands overslaan en heeft één doel voor ogen'

12 oktober om 19:00

Kylian Mbappé wil zich vanaf nu meer richten op zijn club en belangrijke wedstrijden, en minder op onbelangrijke interlands. Dit meldt Foot Mercato na de opmerkelijke afwezigheid van de spits bij de recente interlandperiode van Frankrijk. Mbappé wil blessures vermijden en zijn lichaam ontzien, vooral nu hij zijn vizier heeft gericht op het winnen van de Ballon d'Or in 2025.

De afwezigheid van Mbappé bij het Franse team viel op, vooral omdat hij kort daarvoor wel speelde voor Real Madrid tegen Villarreal. Zijn club had hem officieel als geblesseerd gemeld, maar Foot Mercato laat weten dat het voor de Franse staf geen verrassing was dat Mbappé de interlands oversloeg. De aanvaller had tijdens de vorige interlandperiode al aangegeven dat hij de wedstrijden in oktober niet zou spelen.

Het besluit van Mbappé om niet altijd beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg komt voort uit zijn wens om fit te blijven voor de belangrijkste momenten. De aanvaller, die al langere tijd last heeft van overbelasting, zou volgens het medium hebben aangegeven dat hij alleen in actie wil komen voor cruciale wedstrijden van Les Bleus, zoals EK-kwalificatiewedstrijden en grote toernooien. Met het oog op de Ballon d'Or in 2025 wil Mbappé elk risico op blessures minimaliseren. De toegenomen frequentie van interlands en clubwedstrijden heeft hem doen besluiten selectiever om te gaan met zijn wedstrijden.

Naast deze strategische keuzes had Mbappé tijdens de interlandperiode een week vakantie in Zweden, waar hij zich concentreerde op rust en herstel. Ondanks de ontstane ophef over zijn afwezigheid bij de nationale ploeg en zijn aanwezigheid in het nachtleven van Zweden, was hij volgens Foot Mercato op tijd terug bij Real Madrid om de voorbereidingen op het volgende duel weer op te pakken.