Dit is de vermoedelijke opstelling van Duitsland tegen Nederland

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann moet improviseren tegen Oranje

13 oktober om 22:10

Nederland neemt het maandagavond op tegen Duitsland in de Nations League. De ploeg van Julian Nagelsmann verkeert in een sterke positie, maar kampt met meerdere blessures die hem dwingen zijn elftal aan te passen. Met verschillende sleutelspelers die niet inzetbaar zijn, staat Duitsland voor een uitdaging tegen Oranje. Wie verschijnen er namens Die Mannschaft aan de aftrap? VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Duitsers met je door!

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Nagelsmann moet voor het treffen met Nederland flink sleutelen aan zijn elftal. Zo is Marc-André ter Stegen afwezig door een blessure, waardoor de 34-jarige Oliver Baumann onder de lat verschijnt. De doelman van Hoffenheim gaat zijn debuut maken, waarmee hij de op-twee-na-oudste speler in het Duitse elftal ooit wordt.

In de verdediging wordt gekozen voor een ervaren centrum met Antonio Rüdiger en Jonathan Tah, terwijl Joshua Kimmich waarschijnlijk op rechtsback start en Maximilian Mittelstädt links. Op het middenveld kan Nagelsmann rekenen op Aleksandar Pavlovic en Angelo Stiller. De bondscoach verklapte al dat beide spelers, die geboren zijn in München, het controlerende duo vormen in hun geboorte stad. Voorin lijkt de aanval te bestaan uit Serge Gnabry, Deniz Undav en Florian Wirtz, met Tim Kleindienst als centrumspits.

Duitsland mist veel belangrijke spelers. Behalve Ter Stegen zijn ook Niclas Füllkrug, Jamal Musiala, Kai Havertz, David Raum, Robin Koch, Benjamin Henrichs, Bernd Leno en Chris Führich om uiteenlopende redenen afwezig. De meeste van hen kampen met blessures.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Baumann; Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt; Pavlovic, Stiller; Gnabry, Undav, Wirtz; Kleindienst.

Duitsland - Nederland begint maandagavond om 20.45 uur in de Allianz Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 3. VoetbalNieuws doet er tevens verslag van. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.