Dit zegt Pep Guardiola over het mogelijke bondscoachschap bij Engeland

Dit zegt Pep Guardiola over het mogelijke bondscoachschap bij Engeland

Vandaag om 06:45

Pep Guardiola heeft aangegeven dat een toekomstige functie als bondscoach van Engeland niet uitgesloten is. De Spanjaard, die momenteel Manchester City coacht, blijft vaag over zijn toekomst en zegt bij het Italiaanse Che Tempo Che Fade dat alles mogelijk is.

Guardiola’s huidige contract bij Manchester City loopt af aan het einde van dit seizoen, en hij heeft nog geen nieuwe overeenkomst getekend. Dit voedt de geruchten over een overstap naar het nationale elftal van Engeland. De Spanjaard zei: "Ik heb mijn carrière bij Manchester City nog niet afgerond, ik moet er nog over nadenken. Het is niet waar dat ik bondscoach van Engeland word, ik heb nog niks besloten", aldus de trainer bij Che Tempo Che Fa.

Gareth Southgate vertrok na de verloren EK-finale, waarna interim-coach Lee Carsley de leiding kreeg. Carsley liet weten dat Engeland wellicht een "wereldklasse coach nodig heeft die prijzen heeft gewonnen" (ITV Sport). Guardiola, die achttien prijzen won met Manchester City, zou perfect in dat plaatje passen, maar houdt zijn toekomst nog open. "Als ik mijn toekomst had besloten, zou ik dat zeggen."