'Engelsen denken met Guardiola realistische optie voor bondscoachschap te hebben'

'Engeland mikt op Guardiola als nieuwe bondscoach na afloop City-contract'

12 oktober om 11:05

Volgens The Telegraph overweegt de Engelse voetbalbond (FA) een gedurfde zet om Pep Guardiola aan te stellen als bondscoach van het nationale elftal. Guardiola, de zesvoudige Premier League-winnaar met Manchester City, wordt genoemd als de meest ambitieuze optie om Engeland naar succes te leiden. Aan het einde van het seizoen loopt zijn contract bij The Citizens af.

Na de teleurstellende prestatie van interim-bondscoach Lee Carsley tegen Griekanland van afgelopen donderdag (1-2 verlies), zijn de opties voor de FA beperkt. Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp zijn recent begonnen bij nieuwe clubs en Eddie Howe is vastberaden om bij Newcastle United te blijven. Thomas Tuchel wordt gezien als een mogelijke kandidaat, maar Guardiola blijft volgens The Telegraph de droomkandidaat. Zijn contract bij Manchester City loopt af aan het einde van dit seizoen, en hij heeft vaker aangegeven een nationale ploeg te willen coachen.

Een van de belangrijkste argumenten voor de FA om Guardiola aan te stellen, is zijn indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft bewezen dat hij in verschillende landen succes kan behalen, met titels in Spanje, Duitsland en Engeland. Daarnaast zou zijn ervaring in het Engelse clubvoetbal een groot voordeel zijn vergeleken met eerdere buitenlandse bondscoaches zoals Sven-Göran Eriksson en Fabio Capello, die minder bekend waren met het Engelse voetbal toen ze werden aangesteld.

'Engeland wil topcoach in aanloop naar EK in eigen land'
Hoewel Guardiola bij Manchester City naar verluidt twintig miljoen euro per jaar verdient, zou hij mogelijk bereid zijn zijn salaris te verlagen voor een internationale functie. De FA staat onder druk om te investeren in een topcoach, met grote toernooien zoals het EK 2028 in Groot-Brittannië in zicht. De aanstelling van Guardiola zou niet alleen de verwachtingen overtreffen, maar ook de FA helpen om eindelijk een grote internationale prijs te winnen.