Wie is Angelo Stiller, de basisdebutant op het middenveld bij Duitsland?

Wie is Angelo Stiller, de basisdebutant op het middenveld bij Duitsland?
Vandaag om 13:10
Laatste update: om 13:10

Maandagavond speelt Nederland tegen Duitsland in de Nations League, en in de vermoedelijke basisopstelling van de Duitsers staat een naam die voor velen in Nederland nog onbekend is: Angelo Stiller. De 23-jarige middenvelder, geboren op 4 april 2001 in München, staat bekend als een defensieve kracht op het middenveld en speelt momenteel bij VfB Stuttgart. Met slechts enkele interlands achter zijn naam, lijkt dit voor Stiller een kans om zich te bewijzen op het internationale toneel. VoetbalNieuws schetst een portret van hem.

Wie is Angelo Stiller?

Stiller begon zijn carrière bij TSV Milbertshofen, een kleine club in München, maar werd al op jonge leeftijd opgepikt door Bayern München. Vanaf zijn negende doorliep hij daar alle jeugdteams en ontwikkelde hij zich van een aanvallende middenvelder tot een solide verdedigende middenvelder, onder invloed van zijn jeugdtrainer Harald Cerny. Hij maakte zijn debuut in het professionele voetbal in de derde divisie met Bayern München II en speelde later kort bij de hoofdmacht van Bayern, al kreeg hij daar weinig kansen.

Bij welke club speelt Angelo Stiller?

In de zomer van 2021 vertrok Stiller naar TSG Hoffenheim, waar hij onder zijn voormalige jeugdtrainer Sebastian Hoeneß weer opbloeide. Bij Hoffenheim kreeg hij meer speeltijd en bewees hij zijn waarde met 47 wedstrijden en drie doelpunten in de Bundesliga. Na twee seizoenen bij Hoffenheim maakte hij in de zomer van 2023 de overstap naar VfB Stuttgart, waar hij een vaste waarde is geworden en inmiddels mee in de Champions League speelt.

Stiller als international van Duitsland

Op internationaal niveau doorliep Stiller verschillende Duitse jeugdelftallen en maakte hij op 7 september 2024 zijn debuut voor het Duitse nationale elftal, in de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije (5-0). Tot dusver heeft Stiller twee interlands gespeeld. De wedstrijd tegen Oranje wordt dus zijn derde, maar deze keer als basisdebutant. Met zijn kalme spel en tactisch inzicht kan hij een belangrijke rol spelen in de wedstrijd, waarin hij hoopt zijn naam verder te vestigen.