Koeman kiest voor Brobbey tegen Duitsland, ook Hato start in de basis

Opstelling Nederland tegen Duitsland
14 oktober om 19:30
Laatste update: 14 oktober om 19:34

Ronald Koeman kiest tegen Duitsland voor Brian Brobbey in de spits. De aanvaller krijgt daarmee de voorkeur boven Joshua Zirkzee die het lastig had tegen Hongarije. 

Koeman kiest er voor om zijn elftal grotendeels intact te houden. Tegen Hongarije had Oranje het afgelopen vrijdag aardig lastig en kwam de bal maar weinig in de zestien van de Hongaren. Toch houdt de bondscoach vast aan de meeste namen. Bart Verbruggen start op doel. Voor hem beginnen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Micky van de Ven en Jorrel Hato. De Vrij is door de afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder tegen Die Mannschaft.

Op het middenveld zien we wederom een plek voor Quinten Timber. De Feyenoorder maakte afgelopen vrijdag zijn basisdebuut en mag blijven staan. Ook Tijjani Reijnders en Ryan Gravenberch behouden hun plek. Voorin moet het grootste gevaar dus gaan komen van Brobbey. Cody Gakpo en Xavi Simons flankeren de spits.

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Q. Timber, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.

Duitsland - Nederland begint om 20.45 uur in de Allianz Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te zien op NPO 3 en in het liveblog van VoetbalNieuws.