Slecht nieuws voor PSV: geen uitsupporters welkom in Parijs

PSV mag geen uitsupporters mee naar Champions League-duel met PSG
14 oktober om 21:00

PSV mag tijdens de uitwedstrijd tegen PSG geen uitsupporters meenemen. Op het laatste moment hebben de Franse autoriteiten aangegeven dat zij niet welkom zijn. De Eindhovenaren hadden tweeduizend kaarten verkocht.

'PSV mag op last van de Franse autoriteiten geen supporters meenemen naar het uitduel voor de UEFA Champions League met Paris Saint-Germain op 22 oktober', schrijven de Eindhovenaren op hun clubwebsite. 'Bovendien geldt er een algeheel reisverbod voor PSV-supporters naar en binnen Parijs. Het besluit van de Fransen kwam totaal onverwacht.'

Voor de wedstrijd waren al tweeduizend kaarten verkocht en die PSV-supporters moeten nu teleurgesteld worden. De reden waarom er geen fans vanuit Nederland mogen afreizen komt door een wedstrijd uit het verleden en niet een straf vanuit de UEFA. 'Ondanks het feit dat PSV geen straffen had openstaan beroept de Franse politie zich op ongeregeldheden met supporters uit het verleden, met name rond de wedstrijd tegen RC Lens een jaar geleden. Daarnaast spelen er enkele binnenlandse veiligheidsaangelegenheden', klinkt het.

Op dinsdagavond 22 oktober zal PSV het in Parijs opnemen tegen PSG. Aan het besluit van de Franse autoriteiten kan de club ook niets meer doen. Er is via allerlei mogelijkheden geprobeerd in beroep te gaan tegen de sanctie, maar deze hebben geen uitslag weten te bieden. De Eindhovenaren zullen zich daarom ook bij de sanctie moeten neerleggen.