'PSV-middenvelder herstelt voorspoedig en lijkt topper met AZ te halen'

Jerdy Schouten traint weer mee met PSV en lijkt topper met AZ te halen
Vandaag om 20:25

De blessure van Jerdy Schouten lijkt voorspoedig te herstellen. De PSV-middenvelder traint alweer mee met het eerste elftal. Mocht er de komende dagen geen terugval komen dan zal Peter Bosz een beroep doen op Schouten voor de topper met AZ.

'Schouten is alweer in training bij PSV', kopt het Eindhovens Dagblad groot over het mogelijke kwetsuur van de middenvelder. Schouten meldde zich af bij het Nederlands elftal vanwege een knieblessure. Eerst leek er sprake te zijn van vermoeidheid, maar in een interview met De Telegraaf gaf Schouten zelf aan last te hebben van zijn knie. Vanwege dat interview werd PSV boos en wilde graag om tafel met de middenvelder.

Een grote reden voor de huidige situatie rondom Schouten is het beeld wat er mogelijk geschetst zou worden. 'Volgens bronnen rondom PSV vond de mri-scan plaats nadat Bosz met zijn verklaring over de knie van Schouten kwam. Daarna wilde de middenvelder niet dat hij als een 'watje’ te boek zou komen te staan: moeheid was volgens hem niet de reden van zijn afwezigheid. Het lijkt erop dat speler en trainer elkaar nog gaan spreken om toekomstige onvolkomenheden uit te sluiten.'

Volgens de informatie van het ED zal Bosz mogelijk 'gewoon' een beroep kunnen doen op Schouten. De middenvelder traint alweer mee met de selectie en als zijn knie de komende dagen geen terugslag krijgt, dan zal de Eredivisie-topper tegen AZ geen probleem moeten vormen. Enkele dagen na die wedstrijd wacht alweer de volgende test met de Champions League-wedstrijd tegen PSG.