PSV-supporters stappen naar de rechter om uitfans toch naar Parijs te krijgen

PSV-supporters stappen naar de rechter om uitfans toch naar Parijs te krijgen

15 oktober om 18:32
Laatste update: 15 oktober om 19:16

De supportersvereniging van PSV bereidt een kort geding voor in Frankrijk om het verbod op uitsupporters bij de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain aan te vechten. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. De UEFA legde deze straf op vanwege eerdere ongeregeldheden, waardoor PSV-fans nu de toegang wordt ontzegd tot de wedstrijd in Parijs. 

Hoewel de kans op succes klein is, benadrukt voorzitter Rob Bogaarts tegenover het Eindovens Dagblad dat de juridische actie vooral bedoeld is om een signaal af te geven voor de toekomst. Supporters hopen op een positieve uitkomst, zeker met het oog op het komende duel tegen Stade Brest in december.

De straf van de UEFA, die PSV oplegt dat er geen uitsupporters mee mogen naar Parijs, komt voort uit eerdere ongeregeldheden tijdens een uitwedstrijd van de club. De Europese voetbalbond besloot harde maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Dit besluit raakt veel fans hard, zeker omdat velen van de 2.000 supporters al kosten hebben gemaakt voor reis en verblijf. PSV heeft aangegeven alleen de ticketkosten te vergoeden, wat voor velen niet voldoende is om de schade te dekken.

De supportersvereniging hoopt met de steun van organisaties als 'Football Supporters Europe' en de club zelf een stap vooruit te zetten. PSV liet in een persbericht weten dat ook zakelijke supporters niet naar Parijs afreizen, uit solidariteit met de overige fans. Volgens voorzitter Bogaarts moet de juridische actie ook duidelijk maken dat de club het oneens is met de opgelegde straf.