Wanneer wordt Tuchel benoemd als bondscoach en welk bedrag verdient de trainer?

Wanneer wordt Tuchel benoemd als bondscoach en welk bedrag verdient de trainer?

15 oktober om 21:00

Volgens Sky Sports heeft Thomas Tuchel het contract ondertekend om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden. De Duitser, die eerder succesvol was als trainer van onder andere Chelsea en Bayern München, wordt woensdag officieel gepresenteerd tijdens een persconferentie in Wembley.

Tuchel volgt Gareth Southgate op, die afgelopen zomer zijn ontslag indiende. Het is de derde keer dat Engeland een buitenlandse coach aanstelt, en voor het eerst een Duitse trainer. De aanstelling brengt vanwege de historische rivaliteit tussen Engeland en Duitsland extra lading met zich mee.

Hoeveel gaat Tuchel verdienen als bondscoach van Engeland?

Tuchel, die na zijn vertrek bij Bayern München beschikbaar was, moest een forse salarisverlaging accepteren om het Engelse nationale team te leiden. Hij zal naar verwachting zo'n vijf miljoen pond per jaar gaan verdienen, wat de helft is van wat hij bij Bayern verdiende. Toch ziet Tuchel de functie als een unieke kans om zich te bewijzen op het internationale toneel. Dit wordt zijn eerste baan als bondscoach, na een succesvolle carrière in het clubvoetbal waarin hij onder meer de Champions League, FIFA Club World Cup en meerdere nationale titels won.

De Engelse voetbalbond (FA) ziet in Tuchel de man die Engeland na decennia weer naar een grote titel kan leiden. FA-directeur John McDermott gaf eerder aan dat de bond op zoek was naar een coach die weet hoe hij prijzen moet winnen. Tuchels staat van dienst maakt hem volgens McDermott de ideale keuze. De persconferentie vindt woensdag plaats om 13.30 uur, waarbij de FA meer uitleg zal geven over de keuze voor Tuchel.