Sadilek hoopt op snelle rentree: dit zegt de middenvelder over zijn herstel

Sadilek hoopt op snelle rentree: dit zegt de middenvelder over zijn herstel

15 oktober om 22:50
Laatste update: 15 oktober om 22:53

Michal Sadilek keert terug bij FC Twente na maanden van revalidatie. De Tsjechische middenvelder liep een blessure op door een skelterongeluk. Dat kostte hem niet alleen het EK 2024, maar mogelijk ook een toptransfer. In gesprek met Tubantia blikt Sadilek terug op de afgelopen periode. 

Na de ochtendtraining doet Sadilek nog wat extra loopjes. De 25-jarige speler wil geen tijd verliezen na maanden van herstel, aldus Tubantia. Sadilek voelt zich weer voetballer en is niet bang om het veld te betreden. "Ik ben niet geblesseerd geraakt op het voetbalveld en heb daardoor geen trauma opgelopen, zoals de meeste jongens dat wel hebben na een gewone blessure", legt de speler uit.

Sadilek raakte tijdens een trainingskamp met de Tsjechische nationale ploeg gewond. Tijdens een vrije dag ging Sadilek met een skelter de berg af, waar hij ongelukkig ten val kwam. "Ik had een trainingsbroek aan, als ik een korte broek had gedragen waren de gevolgen nog veel groter geweest", vertelt hij aan Tubantia.

Na de operatie mocht Sadilek zeventig dagen zijn linkerbeen niet belasten, maar hij is vastbesloten snel weer in actie te komen voor FC Twente. Vorige week trainde hij weer met de groep en hoewel hij ongeduldig is, beseft de speler dat zijn herstel tijd nodig heeft.