Koeman hoeft niet te bellen: deze PSV'er maakt een eind aan zijn interlandcarrière

Rick Karsdorp heeft aangegeven niet meer open te staan voor het Nederlands elftal
Vandaag om 07:21
Laatste update: om 08:40

Mocht het Nederlands elftal krap zitten in de rechtsbacks, dan hoeft Ronald Koeman in ieder geval niet aan Rick Karsdorp te denken. De 28-jarige verdediger van PSV noemt Oranje 'een gesloten boek' in gesprek met Voetbal International.

Karsdorp speelde in totaal drie interlands voor het Nederlands elftal, tegen Wit Rusland, Frankrijk (beide 2016) en Bulgarije (2017). Dat deed de rechtsback in de tijd toen hij nog als jonge speler furore maakte bij Feyenoord. Het is alweer meer dan zeven jaar geleden dat Karsdorp zijn laatste interland speelde, en een nieuwe gaat er niet meer komen. 

"Oranje is een gesloten boek. Met PSV spelen we meer wedstrijden. Het wordt fysiek ook wat zwaarder allemaal", begint Karsdorp in gesprek met VI. De rechtspoot heeft eenzelfde reden als Luuk de Jong. "En nu de kinderen er zijn, geniet ik daar gewoon van in de extra tijd die ik heb. Daardoor kan ik ook langer fit blijven. Het Nederlands elftal heeft geweldige backs, dus ik hoef hier niet lang over na te denken. Ik kan het heel mooi brengen, dat ik het nog hoop of zo, maar, nee ik ben gewoon eerlijk. Ik focus me volledig op PSV en op mijn gezin."

Snel hoefde Karsdorp ook misschien niet te rekenen op een oproep, maar zeg nog nooit. Koeman kan in ieder geval beschikken over Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong en daarnaast kunnen ook spelers als Lutsharel Geertruida en Jurriën Timber uit de voeten als rechtsback.