Daar is de bevestiging: Engeland stelt Tuchel aan als vaste nieuwe bondscoach

Daar is de bevestiging: Engeland stelt Tuchel aan als vaste nieuwe bondscoach

Vandaag om 10:32
Laatste update: om 10:40

Engeland heeft een nieuwe bondscoach. The Three Lions presenteren Thomas Tuchel via de officiële kanalen en dat is iets wat in de lijn der verwachting ligt.

De laatste dagen schemerde al door dat Tuchel de nieuwe bondscoach van Engeland zou worden. De Duitser werd samen met Pep Guardiola naar voren geschoven als kanshebber om de klus van interim-bondscoach Lee Carsley over te nemen. Uiteindelijk is de FA in zee gegaan met Tuchel, naar verluidt mede omdat Guardiola momenteel niet beschikbaar is. Op 8 oktober tekende Tuchel zijn contract al, wat betekent dat Carsley de afgelopen interlandperiode al wist dat dit eraan zat te komen.

"Ik ben heel trots dat ik het Engelse team onder mijn hoede krijg", aldus Tuchel, waarvoor dit zijn eerste klus als bondscoach is. "Ik heb een sterke connectie met het spelletje en dit land. Het is een ongelofelijk privilege om voor dit land te mogen werken met zo’n spelersgroep en staf. Ik heb er enorm veel zin in."

In het verleden was Tuchel al actief in Engeland als trainer van Chelsea. Verder stond de oefenmeester onder contract bij Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Bayern München. Op 14 november staat Tuchel voor het eerst langs de lijn wanneer Engeland het opneemt in de Nations League tegen Griekenland.