Dit zegt Derksen over Ferguson zijn 'ambassadeurschap' bij Manchester United

Dit zegt Derksen over Ferguson zijn 'ambassadeurschap' bij Manchester United

Vandaag om 12:34

Johan Derksen heeft zich uitgesproken over het salaris dat Manchester United aan Sir Alex Ferguson betaalde voor zijn rol als ambassadeur. De club legende kreeg een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro. Dinsdag werd bekend dat deze functie bij de club van Erik ten Hag wordt opgeheven.

Tijdens Vandaag Inside gaf Derksen aan het belachelijk te vinden dat Ferguson, die als trainer tussen 1986 en 2013 grote successen boekte, zoveel kreeg voor een rol die volgens hem weinig om het lijf had. "Ik vond het al bezopen dat zo'n ex-manager, die een godsvermogen verdiend heeft, twee en een half miljoen krijgt om een soort ambassadeur te zijn, om handen te schudden." Vervolgens grapte hij dat hij zelf wel ambassadeur van Talpa zou kunnen worden.

Tafelgenoten Valentijn Driessen en René van der Gijp waren het niet helemaal met hem eens. Volgens Driessen is het normaal dat een club een icoon als Ferguson als uithangbord heeft. "Dit is een salaris van een speler uit het derde van Manchester United, waar hebben we het over?" Van der Gijp sloot zich daarbij aan.