Hierdoor verscheurt Manchester United het miljoenencontract van Sir Alex Ferguson

Hierdoor verscheurt Manchester United het miljoenencontract van Sir Alex Ferguson

15 oktober om 12:17

Sir Alex Ferguson, sinds 2013 ambassadeur van Manchester United, ziet zijn miljoenencontract beëindigd. De nieuwe eigenaar Jim Ratcliffe wil de kosten drastisch verlagen en heeft besloten het lucratieve contract van de 82-jarige clublegende te stoppen, zo meldt The Athletic.

Ferguson, die jaarlijks ruim 2,5 miljoen euro ontving, werd in een persoonlijk gesprek op de hoogte gebracht van de beslissing. Hoewel hij zijn ambassadeursrol kwijtraakt, mag de Schot nog steeds wedstrijden van United bijwonen en blijft hij non-executive directeur. Het gesprek zou volgens bronnen in goede harmonie zijn verlopen, maar het besluit blijft een pijnlijk moment voor de iconische oud-manager.

Naast het beëindigen van Fergusons contract heeft Manchester United meerdere kostenbesparende maatregelen genomen. De club heeft de creditcards van leidinggevenden ingetrokken en het traditionele kerstfeest afgezegd. Dit alles komt ondanks een flinke uitgave van bijna 240 miljoen euro aan nieuwe spelers deze zomer, tegenover een verlies van 134 miljoen euro, wat de club dwong tot harde financiële keuzes.