Wie is David Nascimento, de succesvolle trainer van FC Den Bosch?

Wie is David Nascimento, de succesvolle trainer van FC Den Bosch?

Vandaag om 17:53

David Nascimento, geboren op 16 maart 1966 in São Vicente, Kaapverdië, heeft FC Den Bosch dit seizoen verrassend naar de top van de Eredivisie geleid. Met achttien punten uit negen wedstrijden staat de club bovenaan, wat hoge verwachtingen schept voor een mogelijke promotie naar het hoogste niveau. Voor het laatst speelde Den Bosch in het seizoen 2004/05 in de Eredivisie, maar onder Nascimento lijkt een terugkeer binnen handbereik. Met zijn rijke ervaring als speler en trainer heeft hij de club nieuw leven ingeblazen. VoetbalNieuws vertelt je meer over deze trainer.

Wie is de trainer van FC Den Bosch?

Hoe verliep de spelerscarrière van David Nascimento

Als voetballer begon Nascimento zijn carrière in Portugal, waar hij onder andere speelde voor Vitória Setúbal en Vitória Guimarães. In 1991 verhuisde hij naar Nederland, waar hij uitkwam voor onder meer RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht en Sparta Rotterdam. Met name bij Roda JC en FC Utrecht werd hij een vaste waarde, en hij speelde in totaal meer dan 200 wedstrijden in het Nederlandse profvoetbal. Zijn tijd bij Sparta Rotterdam markeerde het einde van zijn actieve carrière, waarna hij al snel de stap naar het trainersvak maakte.

David Nascimento als trainer

Nascimento begon zijn trainerscarrière bij Sparta Rotterdam, waar hij in 2005 als interim-trainer de club naar promotie leidde. Daarna volgden rollen als assistent-trainer bij FC Utrecht en diverse hoofdtrainersposities bij clubs zoals FC Eindhoven en Sparta Nijkerk. Hij deed daarnaast internationale ervaring op bij clubs in Zuid-Afrika, Mexico en Cyprus. In 2009 behaalde hij zijn UEFA Pro-diploma, het hoogste trainersdiploma in het betaald voetbal, wat zijn ambities als trainer onderstreepte.

Sinds het seizoen 2024/25 staat Nascimento aan het roer bij FC Den Bosch, waar hij meteen een grote impact heeft gehad. Onder zijn leiding wist de club al de Eerste Periode van de Keuken Kampioen Divisie te winnen, wat hen een play-offplek voor promotie garandeerde. Met zijn ervaring, leiderschap en tactisch inzicht lijkt Nascimento de ideale persoon om Den Bosch weer terug naar de Eredivisie te brengen, een prestatie die zijn reputatie als succesvolle coach verder zou versterken.