'Ajax blijft grote potentie zien in Mannsverk, ondanks wisselvalligheid'

'Ajax blijft grote potentie zien in middenvelder, ondanks wisselvalligheid'

Vandaag om 08:38
Laatste update: om 08:41

Ajax heeft nog steeds veel vertrouwen in Sivert Mannsverk als toekomstige controleur van het team. De 22-jarige Noor, die in 2023 door de club werd aangetrokken, blijft een interessante optie op het middenveld, ook al krijgt Jordan Henderson momenteel de voorkeur als nummer zes. Volgens Voetbal International ziet Ajax in Mannsverk de perfecte speler om het spel te versnellen en de linies te doorbreken.

Mannsverk werd voor zes miljoen euro overgenomen van Molde FK, maar kampte sindsdien met wisselvallige prestaties en een enkelblessure. Toch ziet Ajax, volgens VI, nog altijd veel potentie in de Noor. 'De 22-jarige Noor heeft kwaliteiten die Ajax zoekt op de nummer zes-positie, misschien nog wel meer dan Henderson kan hij het spel versnellen of linies doorbreken met zijn dribbels.' Ajax gelooft dat hij zich verder kan ontwikkelen, hoewel hij 'vorig seizoen wel iets te vaak door de ondergrens zakte en duidelijk nog stappen moet zetten.'

Met de terugkeer van Henderson en het herstel van andere middenvelders zoals Kian Fitz-Jim, zal de strijd om een basisplaats hevig zijn. Toch blijft Ajax geloven in de kwaliteiten van Mannsverk voor de toekomst van de club.