Rayane Bounida moet inleveren bij Ajax als hij bij de club wil blijven

'Supertalent Bounida verdient duizelingwekkend salaris en moet inleveren bij Ajax'

Vandaag om 14:00

Met Rayane Bounida heeft Ajax een groot talent rondlopen in de jeugdopleiding. Volgens Het Nieuwsblad verdient de achttienjarige Belg een duizelingwekkend salaris in Amsterdam, waarvan hij zal moeten inleveren als hij zijn aflopende contract wil verlengen.

Bounida werd in 2022 vanuit de jeugdopleiding van Anderlecht opgepikt door Ajax. Omdat het talent zo begeerd was, hebben de Amsterdammers hem binnen weten te halen met een contract waarin staat dat hij 500.000 euro per jaar verdient, aldus Nieuwsblad. Een bizar jaarsalaris voor de speler die toentertijd pas zestien jaar oud was.

Het contract dat Bounida destijds ondertekende, had een looptijd van drie jaar. Het betekent dat de verbintenis van de Belg komende zomer afloopt op De Toekomst. Of Bounida gaat verlengen is de vraag, maar mocht hij dit willen, dan zal hij wel in moeten leveren in salaris. Dat is de maatregel die Ajax nu door heel de club aan het nemen is.

Bounida maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax nog niet, maar is wel op dreef in de jeugd. In vier wedstrijden die hij met de Onder-19 van de Amsterdammers speelde, wist hij vier keer te scoren.