'Ajax concreet voor Belgisch talent, Anderlecht wil speler niet zomaar laten gaan'

'Ajax concreet voor Belgisch talent, Anderlecht wil speler niet zomaar laten gaan'
Vandaag om 10:25
Laatste update: om 10:55

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Mario Stroeykens van Anderlecht. De twintigjarige middenvelder, die ook in de aanval kan spelen, staat in de belangstelling van meerdere Europese clubs. Volgens La Dernière Heure behoort Ajax tot de meest serieuze gegadigden, maar de vraagprijs kan een obstakel vormen.

Anderlecht verlangt minstens vijftien miljoen euro voor Stroeykens. De club zit hoog in de boom en is niet van plan om zijn toptalent voor minder te laten vertrekken. Dit bedrag kan voor Ajax een probleem vormen, zeker gezien de beperkte financiële middelen waar de club tijdens de afgelopen transferperiode mee te maken had. De Amsterdammers haalden eerder al spelers uit de Belgische competitie, zoals Ethan Butera en Rayane Bounida, maar een transfersom van deze omvang zou een serieuze investering zijn. Stroeykens heeft echter bewezen dat hij die prijs waard kan zijn, met twee goals en vier assists in elf wedstrijden dit seizoen.

Met een contract dat nog tot 2026 doorloopt, heeft Anderlecht geen haast om Stroeykens te verkopen. De middenvelder, die vooral op de ‘nummer 10’-positie speelt, geldt als een van de grootste talenten in België. Hij heeft al tien interlands gespeeld voor België Onder 21 en wordt gezien als een potentiële versterking voor de Rode Duivels. Als Ajax daadwerkelijk serieus werk maakt van Stroeykens, kan hij de volgende Belg worden die in Amsterdam zijn carrière voortzet.