Wie is Mario Stroeykens, het Belgische talent waar Ajax concreet voor is?

Wie is Mario Stroeykens, het Belgische talent waar Ajax concreet voor is?

Vandaag om 10:40

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Mario Stroeykens, het 20-jarige toptalent van RSC Anderlecht. De Belgische aanvallende middenvelder, die ook in de voorhoede kan spelen, maakt indruk in de Jupiler Pro League en wordt gezien als een groot talent. VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor!

Mario Stroeykens werd geboren op 29 september 2004 in Zellik, België, en is een veelbelovende Belgische voetballer. Op zijn twintigste speelt hij bij voorkeur als aanvallende middenvelder of in de voorhoede. Zijn ontwikkeling als speler verloopt al sinds zijn jeugd razendsnel, en tegenwoordig is hij een vaste waarde voor RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Stroeykens staat bekend om zijn technische vaardigheden, spelinzicht en veelzijdigheid, wat hem in staat stelt om zowel op het middenveld als in de aanval te excelleren.

Stroeykens begon zijn voetbalcarrière bij de lokale amateurclub Toekomst Relegem, waar hij op jonge leeftijd werd ontdekt door de scouts van Anderlecht. In 2012 sloot hij zich aan bij de jeugdopleiding van de Brusselse topclub, waar hij zijn talent verder ontwikkelde. Na een periode bij de jeugdteams van Anderlecht maakte hij in het seizoen 2020/2021 zijn debuut in het eerste elftal onder toenmalig coach Vincent Kompany. Hij viel op door zijn volwassen spel en vastberadenheid, ondanks zijn jonge leeftijd. Dit leverde hem al snel een vaste plek op in de ploeg.

Debuut in het eerste
In januari 2021 maakte Stroeykens zijn officiële debuut in de Jupiler Pro League, toen hij als invaller in actie kwam tegen KAS Eupen. Dit was het begin van zijn carrière op het hoogste niveau. Het seizoen 2022/2023 bleek een doorbraakjaar, waarin hij 26 competitiewedstrijden speelde en vier keer scoorde. Daarnaast was hij actief in Europese wedstrijden, wat zijn ervaring alleen maar ten goede kwam.

Internationale interesse
Internationaal heeft Mario Stroeykens al verschillende jeugdreeksen van de Belgische nationale ploeg doorlopen. In 2023 debuteerde hij bij de Belgische beloften, de U21. Met zijn spel heeft hij de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs, waaronder Ajax, dat volgens berichten concreet geïnteresseerd is in zijn diensten. Anderlecht is echter vastberaden om het talent niet zomaar te laten vertrekken, en zou een vraagprijs van ongeveer vijftien miljoen euro hanteren.