Welke spelers hebben ooit voor AZ én PSV gespeeld?

Welke spelers hebben voor AZ en PSV gespeeld?
Vandaag om 12:54

Zaterdagavond neemt AZ het in eigen huis op tegen PSV. De koploper uit Eindhoven is nog ongeslagen met acht overwinningen en 24 punten. AZ, dat derde staat, hoopt de eerste ploeg te zijn die PSV punten afsnoept. Naast de strijd om de koppositie delen beide ploegen ook een rijke geschiedenis van spelers die voor zowel AZ als PSV hebben gespeeld. VoetbalNieuws zet de namen voor je op een rij.

Spelers die bij AZ en PSV hebben gespeeld

Een van de meest bekende namen is Phillip Cocu. De oud-international begon zijn profcarrière bij AZ voordat hij via Vitesse en PSV een glorieuze loopbaan opbouwde. Een andere prominente naam is Guus Til, die in Alkmaar doorbrak en nu bij PSV speelt. Adam Maher maakte de omgekeerde weg en speelde na PSV bij AZ. Jeroen Zoet, jarenlang de vaste doelman van PSV, stond later tussen de palen bij AZ.

Ook Zakaria Aboukhlal begon zijn carrière bij PSV voordat hij naar AZ vertrok en vervolgens het shirt van Toulouse aantrok. Héctor Moreno en Nick Viergever zijn twee verdedigers die eveneens voor beide clubs uitkwamen. John Bosman en Ronald Waterreus behoren tot een oudere generatie spelers die zowel in Alkmaar als Eindhoven actief waren.

Zaterdag staan de ploegen lijnrecht tegenover elkaar in wat een spannende krachtmeting belooft te worden, waarbij geschiedenis en rivaliteit samenkomen.

Welke spelers hebben bij AZ en PSV gespeeld?

Phillip Cocu
Guus Til
Adam Maher
Jeroen Zoet
Zakaria Aboukhlal
Nick Viergever
Héctor Moreno
Albert Gudmundsson
John Bosman
Ronald Waterreus
Stijn Schaars
Hans Gillhaus
Danny Koevermans
Roy Beerens
Jan Kromkamp
Hendrie Krüzen
Dirk Marcellis
Khalid Sinouh
Oscar Moens
Simon Poulsen
Adil Ramzi
Kenneth Perez
Derrick Luckassen
Stijn Wuytens
Gino Coutinho
Boy Waterman
Michael Lamey
Donny Gorter
Rens van Eijden
Jan Nederburgh
Roberto Verhagen